Wel of geen autoluwe Grote Markt in Herentals. Dat is een van de thema's die heel wat kandidaten in het verkiezingsprogramma van hun partij hebben ingeschreven. De 'Worst van Wellens' en 'het verkeer op de Grote Markt' zijn 1 samenhangend dossier.

Heel wat politici maken zich sterk dat een ondergrondse parkeergarage in het centrum een oplossing kan bieden voor het parkeerprobleem in het centrum van de stad.

Het doorgaand verkeer uit het centrum weghouden kan enkel als er voor het knelpunt op het einde van de Ringlaan aan de Lichtaartseweg en Poederleeseweg een oplossing gevonden wordt.

En zoals het een goed politicus beaamt zijn oplossingen eenvoudig en voor de hand liggend. Voor de uitwerking ervan zijn ze echter afhankelijk van het Vlaams Gewest en Infrabel (de spoorwegen). Het is dus niet hun schuld dat alles zo lang duurt.

Parkeerproblemen in het centrum zijn volgens de politici eenvoudig aan te pakken. "We verwerven het binnengebied achter cc 't Schaliken en zaal 't Hof, maken er een toegangsweg via de Augustijnenlaan en bouwen er een ondergrondse parking. We laten daarvoor de private sector en de openbare sector samenwerken."

En eenmaal die ondergrondse parking er is, dan krijgt de Grote Markt eindelijk opnieuw haar pleinfunctie met kiosk en zitbanken.

Maar 1 zaak vergeten ze natuurlijk : 'Wette gijlie wel wa da kost?'

De ondergrondse parking aan het AZ St.-Elisabeth heeft haar nut al meer dan bewezen en brengt iedere dag een pak financien op.

De AC/CC-watcher